Optimalizujte svůj výkon díky měření teploty tělesného jádra: Nová služba pro sportovce

Jedním z klíčových ukazatelů, který v poslední době přitahuje pozornost vrcholových sportovců a trenérů, je teplota tělesného jádra (teplota CORE). Tento ukazatel poskytuje cenné informace o tom, jak tělo reaguje na zátěž a jak se vypořádává s tepelnými výkyvy během intenzivního tréninku a závodů.

Co je teplota tělesného jádra a proč je důležitá?
Teplota tělesného jádra odráží teplotu vnitřních orgánů a hlavních tělesných struktur, které jsou klíčové pro správnou funkci metabolismu a dalších fyziologických procesů. Během fyzické aktivity, zejména v teplém prostředí, se tělesná teplota může rychle zvyšovat, což může vést k přehřátí, snížení výkonu a dokonce i k vážným zdravotním komplikacím.

Jak vám může měření core teploty pomoci?
Monitorování core teploty vám umožňuje přesně sledovat, jak se vaše tělo přizpůsobuje tréninkovým podmínkám a jak efektivně odvádí přebytečné teplo. To je zásadní při plánování tzv. heat tréninků, které se zaměřují na adaptaci na vysoké teploty. Díky měření teploty tělesného jádra získáte informace, které vám umožní:

Přesněji plánovat trénink – Úprava intenzity tréninků na základě teplotních dat pomáhá optimalizovat výkon a zlepšit odolnost vůči teplotnímu stresu.
Minimalizovat riziko přehřátí – Včasná detekce nebezpečných teplotních úrovní může pomoci předejít zdravotním problémům souvisejícím s přehřátím.
Zvýšit výkon v závodech – Připravte se na závody v horkých podmínkách s lepší strategií adaptace těla na teplo.

Měření teploty tělesného jádra probíhá pomocí malého bílého senzoru na hrudním páse s označením CORE. Data z něj jsou přenášena v reálném čase do vašeho chytrého zařízení pro sledování výkonu jako je Garmin nebo Coros.

Na základě těchto dat můžete tedy provádět v tréninku změny v hydrataci, délce tréninku, rozfázování tréninku, chlazení atd.

Vyzkoušejte měření teploty tělesného jádra v naší Body Solution Lab
Přijďte do naší laboratoře a absolvujte zátěžový test spojený s konzultací s oficiálním certifikovaným CORE trenérem Karlem Tyrpeklem. Pomůžeme vám pochopit, jak správně interpretovat data z měření teploty tělesného jádra a jak je aplikovat v rámci vašeho tréninkového plánu.

Co sportovcům nabízíme:
Komplexní zátěžový test:
Zjistíte, jak vaše tělo reaguje na různé teplotní podmínky a jaké jsou vaše teplotní zóny pro trénink.
Konzultace s odborníky: Náš certifikovaný CORE trenér vám pomůže sestavit tréninkový plán zaměřený na využití měření teploty tělesného jádra.

Využijte naší inovativní služby a přidejte do svého tréninku novou dimenzi, která vám pomůže dosáhnout lepších výsledků a zároveň minimalizovat rizika spojená s tréninkem v horkých podmínkách.

Službu najdete v sekci sportovní medicína u nás na webu. Objednat se můžete přes Medevio.

Hlubší vhled do problematiky CORE (teploty tělesného jádra) nabízíme v našem blogovém článku:
Měření teploty CORE a vliv na trénink: Fyziologie, nové poznatky a praxe vrcholového sportu