Sportovní doplňky stravy: Vyzkoušeli jsme český Power Salz

Přetrvávající křeče při a po sportu, špatná regenerace po tréninkách a další problémy. O tom všem pravidelně slýcháme od našich klientů i podporovaných sportovců. Přesně to nás přivedlo k tomu, se více zaměřit na oblast sportovních doplňků, kterých na trhu stále přibývá, ale pokud to s nimi člověk myslí vážně, musí se zaměřit na jejich složení, použití a také jich pár vyzkoušet. My jsme se nyní rozhodli podívat na český Power Salz.

Co je to Power Salz

Power Salz je doplněk stravy, který se zaměřuje na rychlé doplnění klíčových minerálů a elektrolytů při náročných fyzických aktivitách. Je určen zejména sportovcům a v tomto kontextu jsme ho s atlety testovali i my. A co tedy Power Salz je?

Jedná se o tablety s vyváženou směsí minerálů, které napomáhají udržovat správnou hydrataci, předcházet svalovým křečím a zajišťovat optimální fungování svalů a nervového systému. Jde tak o skvělou kombinací toho, co potřebuje jak profesionální, tak pokročilý hobby sportovec - ať už je to běžec, cyklista, nebo jiný vytrvalostní sportovec.

Složení

Každá kapsle Power Salz obsahuje směs klíčových minerálů, které jsou zásadní pro tělesné funkce. Sodík, přítomný ve vysoké koncentraci (200 mg), hraje rozhodující roli při regulaci vodní rovnováhy a přenosu nervových impulzů. Při intenzivním pocení, například právě během vytrvalostních sportů, dochází ke ztrátě sodíku, což může vést k únavě a křečím. Draslík (55 mg), další důležitý elektrolyt, podporuje kontrakci svalů a správnou funkci srdce. Tato kombinace sodíku a draslíku pomáhá zajišťovat plynulé svalové pohyby a zvyšuje vytrvalost při dlouhodobé fyzické zátěži.

Co si z toho vzít? Z našeho pohledu je nejzásadnější to, že jsou v tabletách Power Salz minerály nakombinovány tak, aby se minimalizovaly ztráty a předcházelo se tak vzniku křečí.

Použití a dávkování

Jednou z hlavních předností Power Salz je jednoduché dávkování. Doporučuje se užívat jednu kapsli každou hodinu během tréninku nebo soutěže či závodu, čímž je zajištěno, že tělo bude průběžně zásobováno potřebnými elektrolyty. Tento způsob doplňování elektrolytů je zvláště vhodný pro sportovce, kteří se věnují dlouhým a intenzivním aktivitám, jako je běh, cyklistika nebo triatlon. Rychlá vstřebatelnost minerálů a jejich vysoká biologická dostupnost znamená, že účinky jsou rychlé a efektivní.

Dlouhodobé výhody a zkušenosti

Power Salz se nám osvědčil v praxi i u profesionálních atletů, kteří ho testovali - například během závodů a intenzivních tréninků. Jedná se o výborný prostředek pro prevenci svalových křečí, které mohou být pro sportovce omezující a často vedou k předčasnému ukončení výkonu. Kromě okamžitých účinků na výkon nabízí Power Salz i dlouhodobé benefity v podobě podpory regenerace a udržování zdravých svalů, kostí a nervového systému. Atleti mimo jiné hlásí, že při pravidelném užívání cítí menší svalovou únavu a rychlejší návrat k plnému výkonu po náročných závodech či trénincích.

Naše zhodnocení

Power Salz je skvělý doplněk, který v sobě snoubí přesně to, co tělo během a po intenzivní sportovní zátěži potřebuje. Jeho složení je vyvážené, což zajišťuje efektivní a rychlé doplnění ztracených elektrolytů a minerálů. Díky snadnému dávkování, vysoké snášenlivosti a absenci alergenů se jedná o produkt, který je vhodný pro široké spektrum sportovců, ať už se jedná o profesionálny nebo např. pokročilé hobby sportovce.

Zhodnocení atletů

Jan Veleba

„S Power Salz jsem velmi spokojený. V minulých letech jsem totiž často u náročných tréninků ve vysokých teplotách trpěl na křeče. Letos jsem byl na 2 kempech v teple a ať už na Tenerife, nebo v Miami, či na MS štafet na Bahamách a nedostal jsem žádnou křeč, která by zapříčinila nějaké svalové zranění a i to přispělo k tomu, že jsem se v 37letech mohl účastnit Evropského šampionátu v Římě. Power Salz tedy považuji za výborný doplněk při náročné zátěži a to obzvlášť, když je tělo vystaveno vysokým teplotám a dochází k dehydrataci.“

Jan Jirka

„Po dvou měsících používání Power Salz během náročného přípravného období, které obsahovalo soustředění v tropických podmínkách nebo přesuny napříč časovými pásmy, jsem zaznamenal výrazné zlepšení regenerace a úroveň energie. V porovnání s ostatními produkty, které jsem měl možnost, za dlouhé roky profesionální kariéry vyzkoušet, je Power Salz skutečně výborné a rozhodně ho budu používat dál. Vřele doporučuji!“

Power Salz a Power Shower můžete sledovat na samostatném Instagram profilu.